Konkurrence med MEGA nice præmie

Når mor og far holder fri…

Så gør børnene det selvfølgelig også… Eller hvad? Lige nu flyder Facebook over i delinger af artikler om lille Peter og Emma, der skal tilbringe hele sommeren i institutionen og ikke mindst skarpe holdninger fra Lola Jensen om, hvordan “den gode forældre” bør leve deres liv. Kommentarerne til disse indlæg er ofte ret ensidige og jeg tænker, at mange af dem er skrevet imedens afsenderen sidder og nyder sin morgenkaffe (selvfølgelig skænket i en Royal Copenhagen kop) samtidig med, at glorien pudses for fuld skue.

Jeg kan ikke lade være med at tænke, hvorfor vi har så travlt med at dunke andre oven i hovedet og blande os i hvordan enkelte lever deres liv. Er det virkelig så svært at se udover sin ligusterhæk og anderkende, at selvom folk ikke gør præcis det samme som os selv, så kan det altså godt være, at de alligevel gør det rette. Jeg er i hvert fald sikker på, at de gør deres bedste.

Mine egne børn har stort set altid fri i skolernes ferie. De holder ferie sammen med enten hr. M eller jeg (eller os begge på samme tid) eller også står bedsteforældrene klar med åbne arme til at tilbringe en hyggelig ferie sammen med dem. Og jeg ved, at vi er heldige at have nogle bedsteforældre er både kan og vil deres børnebørn. Det er der altså ikke alle, der har. Derfor kan det vel også være svært at få det hele til at gå op i en højere enhed. Jeg har talt sammen, at i indeværende skoleår har børnene haft 11 ugers ferie og oven i det kommer så alle de  små “ferier”, hvor institutionerne holder lukket efter en helligdag. Så ferie har de nok af – men måske ikke med os forældre, men vi gør dælme vores bedste. Hvad med den mor, der holder fri for at pleje sig selv – Den mor, der er på grænsen til at vælte omkuld med stress. Det kan ikke ses på hende, men derfor giver det vel ikke alle os andre ret til at frembruse med en løftet pegefinger (fordi vi ved jo åbenlyst, hvad der er bedst for hende og hendes barn). Hun skylder os INGEN forklaring. Hvad med den familie, hvor mor og far er på nippet til en skilsmisse? De beslutter sig for at holde ferie, hvor de kan få talt ud om deres problemer og finde ud af hvad fremtiden skal bringe. Bølgerne går måske højt og det er nok ikke lige, hvad der må betegnes som en god og afslappende ferie, hvor barnet kommer ned i tempo. En kommentar som er gået igen og igen til ovennævnte artikler er; “Forældrene har selv valgt at få børn, så må de også tage ansvar og passe dem selv”. Det er vel netop også det de gør – Altså tager ansvar??? De enkelte forældre er vel i bund og grund de bedste til at vurdere, hvad der er bedst for lige netop deres børn og familien som helhed.

Hvor ville jeg ønske, at folk ikke var så hurtige til at dømme andre og  pådutte dem deres egne værdier som den eneste endegyldige sandhed. Hvis vi i stedet gav andre forældre lidt kredit for, at de gør deres bedste i lige netop den situation de står i, så kunne det vel rent faktisk være, at vi blev en hel generation af glade og overskudsagtige forældre… Eller måske ikke, men vi ville i det mindste slippe for en masse mavesure indlæg og statusopdateringer inkl. dette;o).

image

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Konkurrence med MEGA nice præmie