Home Sweet Home

Om at føle sig snydt…

Inden rejsen til USA er det jo obligatorisk at søge om ESTA for ikke at blive nægtet boarding på flyet. Så efter, at min veninde og jeg havde booket flybilletterne, kastede vi os over vores ESTA-ansøgning. Det gik ret nemt også selvom nogle af spørgsmål godt kan virke lidt tosset set med danske øjne. Vi syntes da godt nok, at prisen var noget voldsom, men tænkte også at der jo nok ikke var nogen vej udenom. Så derfor blev de 89$ også betalt uden ret megen tøven. Der gik herefter ikke lang tid inden der tikkede en mail ind om, at jeg nu var forhåndsgodkendt til at rejse til USA. Glæden var stor og sommerfuglene begyndte langsomt at tage plads i maven – Nu kunne de 4 måneder inden afrejse næsten ikke gå hurtig nok. Jeg er nok lidt det man vil kalde en kontrolfreak, så 1 uges tid inden afrejse ville jeg da lige (via google) kontrollere, at jeg nu også havde styr på alle papirerne og alle ansøgninger var sendt. Bare så jeg ikke stødte på nogen ubehagelige overraskelser i lufthavnen. Alle de artikler, jeg fik googlet frem, kunne alle fortælle, at en ESTA-ansøgning “kun” kostede 14$. Hvordan f***** kunne vi så ende med at betale 89$ pr. stk.??? Det viste sig, at vi havde søgt igennem et privat amerikansk firma. Et firma som havde lavet en hjemmeside som lå MEGET tæt op den original både i navn og udseende. Et firma som altså tog sig betalt 75$ + de 14$ som ESTA’et jo koster for deres besvær med at sende min ansøgning videre i systemet. Hold nu op, hvor følte jeg snydt… 75$ for praktisk talt ingenting. Det skal lige siges, at ca. 98% af danskere bliver forhåndsgodkendt, når de sender deres ansøgning direkte. Så med rette følte jeg franarret 75$, så jeg var vred og følte virkelig, at jeg var taget med bukserne ned. Nu er jeg sådan en der ikke hemler før alle muligheder er prøvet af. Så det blev til flere mails imellem firmaet og jeg – Mails fyldt med frustration og ikke mindst trusler om bål og brand. Heldigvis endte hele sagen med, at jeg fik en fuld refusion af mit indbetalte beløb og der gik da også kun et par dage inden der stod 89$ på min bankkonto – Hvilket jo så betyder, at jeg i bund og grund fik mit ESTA gratis;-).

Så har du betalt mere end 14$ for din ESTA-ansøgning, kan jeg kun råde dig til at klage og ikke lade dig nøjes med et standard svar fra det private firma (En hurtig google søgning viser desværre, at der findes rigtig mange privat firmaer der har set fidusen i at “hjælpe” folk med at ansøge om ESTA). Det kan godt betale sig og pengene er jo meget rare at have, så de kan bruges på selve ferien;-).

access

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Home Sweet Home