Glimmer på en solskinsdag

Taknemmelighed???

Efter regeringen har offentliggjort sin 2025-plan, så skal jeg da lige love at der er kommet gang i debatten om skat og især om der skal være lettelser eller ej samt om der skal skæres i det ene eller det andet. På de sociale medier virker det til, at det er et emne som vel stort set alle har en holdning til. Jeg har indtil nu valgt at observere debatten fra sidelinjen, da jeg ofte synes, at disse debatter kan udvikle sig i en uheldig retning. Så jeg har altså kun læst kommentarerne til diverse artikler og ikke selv kommet med et indput. Nogle kommentarer får mig til at grine højlydt (nogle folk er bare gode til at bevare benene på jorden og holde humøret højt uanset hvordan tråden udvikler sig), andre får mig til at ryste på hovedet og en del får mig til at undre mig og tænke over tingene. F.eks. var der en der skrev, at man skulle være taknemmelig for alt det man fik. Jeg er f.eks. taknemmelig, når jeg modtager en gave, får en hjælpende hån af en ven, nogen der sender mig en tanke uden at forvente noget igen, jeg er taknemmelig, glad og lykkelig for at leve i en del af verden, hvor jeg har alle de muligheder jeg kunne ønske mig – Men jeg er dælme ikke taknemmelig over vores skattesystem. Dermed ikke sagt, at jeg ikke er glad for vores system, hvor vi alle spytter i kassen efter evne og så kan forvente at modtage ydelser efter behov. I min verden er der stor forskel på at være glad for og taknemmelig for noget, men måske det bare er flueknepperi, så jeg lader den ligge her;-). Og selvom jeg grundlæggende er glad for vores system, så ser jeg alligevel frem til den dag, hvor det bliver så enkelt, at største delen af den danske befolkning kan udfylde selvangivelsen og rette årsopgørelsen uden de store frustrationer – Om det nogensinde sker, tja det må tiden jo vise.

“At de bredeste skuldre skal bære mest” er også et udsagn der går igen og igen i debatten. Hvad folk mener med dette, er jeg lidt i tvivl om, for vi er vist mere eller mindre enig om, at selvfølgelig skal dem der kan også bidrage mest – Men gør de ikke også allerede det? Det er jo simpel procentregning;-). Et eksempel kunne være dette; Min nabo og jeg bliver inviteret til vejfest og det er blevet besluttet, at vi alle skal tage 40% af havens æbler med til det fælles frugtbord. Mit æbletræ er noget sølle. Drengene har spillet fodbold i haven og har jævnligt ramt træet, så der nu ligger flere rådne æbler på jorden end der hænger modne på træet. Jeg glemte da vist også at vande og gøde træet under sommerens langtrukne hedeperiode, så æbletræet hænger nu med grenene og resultatet er kun 10 æbler på træet – Jeg skal derfor bidrage med 4 æbler til vejfesten. Naboen der i mod han har passet og plejet sit træ – ja han har endda investeret i yderlig 3 træer som nu alle står med de smukkeste æbler på – Faktisk hele 100 styks i alt. Naboen giver selvfølgelig 40 æbler til vejfesten. Så min nabo som har flere æbler end jeg yder derfor også mere til fællesskabet – hans skuldre bærer noget mere end mine. Sådan kunne skattesystemet efter min bedste overbevisning også fungere, men det gør det jo bare ikke, for vi har jo også den såkaldte topskat. Og inden nogen skulle spørge, så indrømmer jeg gerne, at min egen indtjening ligger langt fra noget der overhovedet kunne komme i betragtning til at skulle betales topskat af;-). Men jeg synes bare, at naboen skal have lov til at nyde sine 60 æbler, laver de lækreste æblekager, den sødeste saft osv. – Det smager mine tilbageværende 6 æbler altså ikke mindre godt af. Tværtimod så under jeg faktisk naboen hans succes – Han har jo trods gået og nusset om træerne, passet og plejet dem, beskåret dem, han har endda også læst en masse bøger om æbletræernes cyklus. Det må han i min verden gerne blive belønnet for.

Det var mit lille indspark til debatten og nu vil jeg så få indberettet den moms som der er sidste frist for i dag. Ha’ en god dag:-)OK Skat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Glimmer på en solskinsdag