Pinlige forældre

Katte – Gotta love them or hate them

Nu raser debatten igen i den lokale facebook-gruppe – Altså debatten om fritgående katte; hvor frustrerende det er for katteejere, når deres kat strejfer rundt uden de ved, hvor den er og om den er kommet til skade og derfor føler sig nødsaget til at oprette et efterlysningsopslag inden der er gået 24 timer for missers forsvinden. På den anden står så de frustreret haveejere der er godt trætte af de selvsamme katte og deres besørgen i haven og/eller afmærkning af territorier på diverse overflader i udhuse og lignende. Jeg kigger lidt med på sidelinien uden at blande mig på trods af, at jeg (også) har en mening om emnet;0). Det er faktisk ret underholdende, når først folk begynder at smide om sig med uddrag af mark og vejfredsloven, voiliere og jeg skal komme efter dig. Det er åbenbart noget der kan få selv den fredeligste katteelsker helt op i det røde felt. For som et hvert normaltænkende væsen jo åbenlyst ved, så ER katte altså deres egne og derfor ligger det i deres natur at efterlade ekskrementer rundt omkring i bede og det skal åbenbart helst være i haver, hvor beboeren afskyr katte (så meget har jeg da forstået af debatten;-)). Nu har jeg som skrevet ikke selv kommet med noget input i debatten i gruppen. Det vil vel nærmeste rykke lige så meget som rokkestenen…. På en god dag;-). Men derfor kan jeg jo godt skrive lidt om min holdning her på bloggen;-). Jeg er bestemt ikke et kattemenneske – Faktisk synes jeg, de er nogle udspekuleret og ondskabsfulde væsner. Så er det jo ligesom på plads. En lille pjusket kattekilling med store øjne synes jeg da er bedårende, men min første tanke, når jeg ser en er, at den jo også bliver stor og udvikler ovenstående træk. Min holdning til katte er kun blevet forstærket efter jeg (for snart mange år siden) blev kradset ret voldsomt på maven af en kat. Måske jeg bare var uheldig og mine følelser overfor katte er dybt irrationelle og overdrevne, men de er der og vi må vel bare konstatere, at nogen er til katte, andre hunde og så er der dem som slet ikke er til nogle af delene – Vi skal alle være her. Vi bor et sted med rigtig mange katte og jeg kan bare konstatere, at vores have har en tiltrækningskraft på områdets katte. I starten gik det mig på og rådet fra velmenende katteejere om, at jeg BARE skulle sprøjte vand på kattene, når jeg så dem i haven, kanjeg skyde ned. Der er vel ingen der står og holder øje med katte i haven 24/7? Og har selvsamme katteejer mon selv forsøgt at løbe en kat op eller liste sig ind på den? Hvis ikke, så kan jeg fortælle, at opgaven er tæt på umulig, men sikkert meget komisk at se på. Så i stedet for, at kattene i min have skulle udvikle sig til en nabokrig, har jeg valgt at vende det blinde øje til og se det fra den positive side – Kattene hjælper vel også med til at holde bestanden af mus og kryb nede. Når det er sagt, så må jeg da også erkende, at når foråret nærmere sig og bedene skal ordnes, så er det pænt svært at bevare den positive indgangsvinkel, når hørmen fra diverse katteekskrementer indfinder sig.

Til sidst et godt råd til alle katteejerne der bruger argumentet “katte er deres egne” til at retfærdiggøre, at katte besørger og lignende i andres haver. Pak det sammen. Find på et nyt argument. Mine børn er s** også deres egne – Alligevel ser du dem ikke “levere” i din have… Og hvis de gør, så har du hermed tilladelse til at sprøjte vand på dem;o).

download-1

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Pinlige forældre