Art projekt og noget med udseende

Madplan uge 19

Her for nyligt fik min datter overtalt min mand til at gå på 5-2 kuren sammen med hende. Nu kan hun jo sno sin far om sin lillefinger så let som ingenting, så der var ikke langt fra tanke til handling. Nu er det jo bare sådan, at vores datter ikke længere bor hjemme og derfor kunne jeg mærke på min mand, at de der 2 faste dage de var altså noget anstrengende at trygge sig igennem. Måske opbakningen fra os andre rundt om bordet heller ikke var helt oppe og ringe. Så i stedet for 5-2 kuren er vi begyndt at gå ud fra sense-principperne. Min mand mener godt nok, at han kun var hoppet med på 5-2 kuren for at supporte vores datter, men sandheden er vel, at udfra et sundhedsmæssigt synspunkt, så vil det være godt et få ændret lidt i vores allesammens kostvaner – Og det gælder for hele familien som i bund og grund dækker over en større sammensat masse. Nogen kunne godt trænge til et par ekstra kilo på sidebenene. Andre ville have godt af at smide tilsvarende kilo. Og så er der os som bare trænger til noget ny inspiration og nogle sundere vaner. Og det er så her Sense kommer ind i billedet. Vi kan alle spise den samme mad uanset, hvilken af ovenstående kategorier vi tilhører – Spørgsmålet er vel bare i hvilke mængder, vi indtager det serverede. Det jeg (indtil videre) godt kan lide ved Sense er;

  • Der kræves IKKE en masse indkøb i specialbutikker. Ingredienserne til denne uges madplan er f.eks indkøbt i Kiwi og Lidl.
  • Stort set alle i familien kan lide maden eller i hvert fald dele af menuen, så alle bliver mætte.
  • Denne uges indkøb har ikke været dyrere end hvad jeg normalt bruger på en uges indkøb.

Vores madplan kan du se på nedenstående billede. Opskrifterne til mandag, tirsdag, onsdag og lørdag er hentet i Sense-bogen “Mad med hjerte og fornuft 1”. Om torsdagen er vores almindelige og meget brugte opskrift på burger på menuen – Tænker at den som sådan ikke er usund selvom den ikke lever op til grundprincipper i Sense, men det kan der vel korrigeres for ved at tage mere eller mindre af de forskellige ting, når burgeren skal samles – Ellers går det vel også nok;-). Vi har som noget nyt indført en rugbrødsdag af den simple årsag, at jeg synes, at vi smider alt for meget pålæg (som var indkøbt til madpakkerne) ud igen. Så for os er det en god måde at få tømt ud i køleskabet samtidig med at det er hurtigt, nemt og billigt. Vi er jo 7 i husstanden og nogle gange spiser især drengene som et helt kompagni soldater. Andre gange rører de næsten ikke maden. Så det hænder da, at jeg har fejlberegnet mængden af mad og derfor har vi også en ugentlig restedag. Igen nemt og hurtigt samt vi undgår en masse madspild og fryserens indhold bliver holdt på et niveau, hvor det er til at overskue, hvad den rummer.

God appetit:-)

img_20170509_121733

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Art projekt og noget med udseende