Lydbog Vs. alm. bog

Vi manglede bare sølvpapirshatten

Advarslerne har været mange. Et tegn på jordens undergang. Faren for øjenskader som selv ikke den vildeste nytårsaften ville kunne hamle op med. Sommeren der ville forsvinde for altid. Kameraer der ville nedsmelte. Institutionsbørn der blev spærret inde for nedrullede gardiner og plantet foran flimmerkassen, så dette særegen fænomen ikke skulle få ramt på dem.

Så på trods af advarslerne eller måske netop på grund af dem – yes I’m a daredevil, I know, skulle drengene og jeg ude og se dette naturfænomen. Drengenes skole havde valgt at krydre begivenheden med lidt undervisning. Så i aulaen og skolegården var der opstillet computere med livetransmission og diverse oplysninger om solformørkelsen samt et kæmpe hjemmelavet solteleskop. Skolen havde kun 25 par solformørkelsesbriller til rådighed, så de havde opfordret eleverne til selv at tage med. Jeg må være ærlig og indrømme, at jeg havde tænkt mit. 25 briller rækker dælme ikke langt, når der er tale om +500 elever. Men det gik overraskende godt. Alle var gode til at sende de lånte eller medbragte briller rundt og jeg tror, at samtlige børn var opmærksomme på, at de ikke måtte kigge direkte solen. Flere var i hvert fald henne og fortælle mig det med dyb alvor i stemmen og så kunne de jo ved samme lejlighed lige låne mine briller. Min yngste var faktisk lidt meget nervøs for, at månen skulle spise solen, så sommeren aldrig ville komme igen, for det ville jo betyde, at hans storebror aldrig mere kunne holde fødselsdag. Åhh den søskendekærlighed<3. Jeg var til gengæld nervøs for min mobil. Ville den overleve, hvis jeg dristede mig til at tage et billede af solformørkelsen? Det var derfor også meget nervepirrende at liste kameraet op af lommen og skyde billedet. Nu er det faktisk ikke sådan lige til at tage gode billeder af solen heller ikke under solformørkelsen. Jeg prøvede faktisk også et give kameraet briller på – Ikke den fedeste idé og resultatet blev også derefter. Jo tættere vi kom på klimaks, jo mere forsvandt skyerne og så var det da helt umuligt at tage billeder med et almindelig mobilkamera. Til gengæld var motivet igennem solformørkelsesbrillerne helt perfekt.

Håber I også er kommet godt i gennem dagen og jorden ikke er sunket i grus under jeres fødder eller I ikke er blevet suget op af rumvæsner fra en fremmed planet.solformørkelsebloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Lydbog Vs. alm. bog